החשיבות של כתיבת צוואה הינה גבוהה מאוד גם במקרה שיש לך רכוש נכבד וגם במקרה שאין לך. במקרה ויש לך רכוש רב אתה תרצה לחלק אותו רק לקרובים אלייך מסיבות טהורות ולא אלו אשר רוצים בקרבתך רק בגלל ההון שלך ובמקרה שאין לך הרבה רכוש תרצה לדעת כי גם המעט שאתה משאיר אחריך יועבר לאנשים אותם אתה אוהב.
כתיבת צוואה בעצם מבטיחה כי לאחר מועד הפטירה שלך אתה עדיין תוכל לדאוג לאלו שאתה הכי אוהב והכי קרוב אליהם- אם זה אדם או מטרה מסוימת.
צוואה היא בעצם מסמך בעל תוקף חוקי אשר מפרט בצורה מאוד נרחבת כיצד תבוצע חלוקת רכוש וכן חלוקת ממון לאחר הפטירה שלך וכן מי יהיה אחראי לכל הרכוש והממון עד למועד של החלוקה.
בכדי שכתיבת צוואה תתבצע באופן חוקי ותהיה קבילה ועמידה בפני ערעורים שונים לפני ואחרי הפטירה שלך, מומלץ מאוד לכתוב אותה יחד עם נוטריון אשר ייתן תוקף חוקי למסמך ויראה כי בעת תהליך הכתיבה אינך מושפע מגורמים עוינים אשר יכולים להשפיע על ההחלטות שלך בתורה כזו או אחרת.
עם הנוטריון ניתן גם להתייעץ כיצד יש לבצע את החלוקה בכדי שלא ניתן יהיה לערער עליה בכל זמן שהוא. כאשר רוצים לבצע חלוקת רכוש לאחר פטירה ואין צוואה אז באותו רגע נכנס לתוקף חוק ירושה.
החוק הזה הינו חוק אשר קיימים בו סעיפים רבים כיצד תתבצע חלוקת ירושה של הנפטר בין כל הקרובים אליו. בחוק של ירושה ישנו פירוט מאוד ברור אשר מפרט כיצד תתבצע חלוקת רכוש בין כל הקרובים לפי קרבת משפחה וכן רק לאחר סגירה של כל החובות של הנפטר אשר לא הספיק לסגור לפני מותו.
ירושה נכנסת לתוקף גם במקרה שבית המשפט מחליט כי הכתיבה של הצוואה אינה הייתה ללא עוררין וזאת לאחר קבלת פניות משפטיות בנוגע לתוקף של צוואה זו. אם נמצא כי הערעור המשפטי על כתיבת הצוואה הינו קביל והוא מגובה בהוכחות חותכות או שישנו ספק סביר כי כותב הצוואה היה מושפע מגורמים חיצוניים לא קבילים אזי חלוקת רכוש תתבצע לפי סעיפי חוק הירושה.
אלי גולדמן